Тук ще научите какво се случва при нас.АПР 19

Великденски беседи

posted by admin on Април 19, 2012 10:45 as Новини
Исус – Възкресеният от мъртвите

         На 12.04.12 г. бе поканен п-р Агоп Тахмисян да гостува за три дни на ЦАСД-Гоце Делчев. Църквата беше изпълнена с посетители, които имаха радостта да чуят за Личността Христос, Неговата смърт и възкресение. Пастор Агоп Тахмисян беше много щастлив да види толкова много хора в адвентния дом. Това беше радост и за цялата църква.
п-р Стоян Тодоров

мнения (0)АПР 16

Евангелизация в Гоце Делчев

posted by admin on Април 16, 2012 0:39 as Новини" .. идете и създавайте ученици ..” (Мат. 28:11)

         На 08.04.12 г. от 18.00 ч. започна евангелизация на открито в турско-говорящата махала в гр. Гоце Делчев. За говорител бе поканен пр-к Стефан Траянов, заедно с част от хора на ромската адвентна църква в гр. Благоевград.    
         Това мероприятие бе планувано още от лятото на 2011 г., през което време се опитахме да се сближим с мнозина от тези хора – започнахме да провеждаме библейски курс с няколко човека. 
         Денят на откриването (неделя) бе обявен за пост в ЦАСД-Гоце Делчев. Бяха сформирани и молитвени групи. Успяхме да разнесем поканите сред живеещите в съответния район. 
         За голяма радост на първата беседа дойдоха около 71 души и голяма част от тях бяха по-млади. Бяхме на открито, а времето беше облачно и всеки момент можеше да завали. Но през цялото време на беседата имаше двойки, които се молеха и Бог по чуден начин спираше дъждът.
         С помощта на Светия Дух, пр-к Стефан Траянов поднесе много добре Божието слово – темата беше за "живота” и засягаше нуждата на човека. На всички приятели им хареса, защото пожелаха отново да дойдат и на следващата беседа. 
         Евангелизацията ще продължи с 8 беседи всяка неделя – до края на месец май. Но може и да се наложи да се удължи.
 п-р Стоян Тодоров   

мнения (0)ДЕК 28

Животът на ЦАСД-Гоце Делчев в края на 2011

posted by admin on Декември 28, 2011 21:51 as Новини
 

         Към края на 2011 г., ЦАСД-Гоце Делчев проявява активност в седем последователни дейности през един период от около 40 дни. Това бяха дейности, донасящи много радост:

         На 18.11.2011 г. в петък вечерта бяха зарадвани част от жителите на с. Плетена в община Сатовча. Бяхме поканени в читалището на селото, което е населено с много българомохамедани. И имаха привилегията да чуят от д-р Димитър Божиков ценни неща във връзка със сърдечните болести.

         На 03.12.2011 г. проведохме детско-съботно богослужение, организирано от сестрите Десислава Нейкова и Мария Игнатова. За голяма изненада в ц-та се появиха седем съвсем нови деца, на които много им хареса да участват в програмата. Така радостта бе взаимна – и на децата, и на останалите в църквата. Днес децата продължават да идват в събота на църква, с които се занимава предимно Десислава.

         На 10.12.2012 г. за пореден път посетихме старческия дом в гр. Разлог. Близо 40 души от настанените в дома се зарадваха с подарък от порция храна и десерти. А малко преди това в клуба на дома се зарадваха и на духовна програма от песни, библейски стихове и специална вест за Спасителя-Христос.

         На 17.12.2012 г. са следващите две радостни събития от живота на църквата. Почти година и половина съм пастор в ЦАСД- Гоце Делчев, но никога не бях виждал толкова много присъстващи в църквата, някои от които бяха дошли за първи път. Поводът бе кръщението на Диана Андонова. Радостта бе неописуема за църквата, но имаше и малко неприятна изненада – водата се оказа доста студена в басейна. Вероятно някой не се е радвал, че ще има кръщение и реотаните изгаряха един след друг. Но въпреки тръпките от студената вода, кръщението се осъществи и радостта продължи.

         В същия ден след обяд започна едно ново начало – нов библейски курс с Елза (сестра на кръщаемата).

         На 20.12.2011 г. на обяд, заедно с Вили Шагова за втори път посетихме в гр. Гоце Делчев дневния център "Надежда”– дом за възрастни хора с увреждания. В този дом ни посрещнаха много радостни лица и всеки получи порция от пилешки шницел с гарнитура, също и десерти. Там успяхме да си направим и обща снимка.

         На 24.12.2011 г. църквата отново бе организирана в социална дейност. Беше нужно да издирим най-нуждаещите се в града и в някои близки селища, за да им поднесем пакет с хранителни продукти, дадени от Червен кръст – Благоевград. Всички, които участваха в тази дейност преживяха истинска радост, защото радваха нуждаещите се.

         Църквата е създадена от Христос за живот – живот, който да прославя Бога. Всяко Божие творение е създадено за прослава на Бога – "всекиго, който се нарича с Мое име, когото съм сътворил за Моя прослава, образувал и устроил” (Ис. 43:7).

 
п-р Стоян Тодоров

 


дочети...

мнения (0)
[1] 2 3 4  [следваща]1-3 от 12

Copyright © 2011 ЦАСД Гоце Делчев. Всички права запазени.

Created with EZGenerator